Vreugedevuur Scheveningen

Traditiegetrouw worden er op het Noorder- en Zuiderstrand van Scheveningen enorme vreugdevuren gebouwd. Ieder jaar strijden Scheveningen (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) om het hoogste vreugdevuur van Nederland met oud en nieuw. Diverse teams van bewoners gaan tussen kerst en oud & nieuw aan de slag met de bouw door het stapelen van pallets.

Scheveningen (Noorderstrand)
Het vreugdevuur van Scheveningen (Noorderstrand) is gelegen ter hoogte van de keerlus van tramlijn 11 aan de Strandweg.
Van 27 t/m 31 december worden de pallets aangevoerd via de zomerboulevard. U kunt gebruik maken van het strand of de hoger gelegen boulevard om naar de opbouw te komen kijken. Als u naar de opbouw van de brandstapel wilt komen kijken dan kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein aan het Noordelijk Havenhoofd. Let op sinds kort is dit niet meer gratis! Op 31 december wordt de Strandweg om 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Reeds geparkeerde auto’s kunnen hierna niet meer opgehaald worden.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Scheveningen!

Duindorp (Zuiderstrand)
De brandstapel van Duindorp (Zuiderstrand) wordt opgebouwd op het Zuiderstrand. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het terrein van het Zuiderstrandtheater (Kranenburgweg 211). Let op sinds kort is dit niet meer gratis! Van 27 – 31 december worden de pallets aangevoerd via de Houtrustweg. Om dit veilig te laten verlopen wordt de Houtrustweg gedeeltelijk afgesloten.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Duindorp!

Elk jaar lijken de vuren weer iets groter te worden en er moeten dus ook steeds meer veiligheidsmaatregelen worden genomen om iedereen op veilige afstand van het vuur te houden. Daarom worden er dit jaar meer en hogere hekken geplaatst om alles veilig te laten verlopen.


Categories: Evenementen