Bereikbaarheid


Scheveningen is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Scheveningen kent genoeg parkeermogelijkheden mocht u besluiten met de auto te komen. Ook het openbaar vervoer is een prima optie; Scheveningen heeft namelijk goede bus- en trein aansluitingen.

Als u besluit met het openbaar vervoer te komen, kunt u het beste uitstappen op Den Haag Centraal Station of Den Haag Holland Spoor. Den Haag Centraal Station valt aan te raden aangezien dat dichterbij Scheveningen ligt. Tramlijnen 1 en 9 zijn de snelste optie om op het strand van Scheveningen te komen. Wilt u naar het oude dorp van Scheveningen dan is het slechts een kwestie van eerder uitstappen. Vanaf Den Haag Holland Spoor kunt u het beste tramlijnen 1 en 11 nemen.

Mocht u met de auto willen komen, dan moet u zich wel realiseren dat het in de zomer erg druk kan zijn bij het strand. Er zijn namelijk een hoop toeristen en dagjesmensen. Het beste kunt u de A12 of N44 volgen en hierna de borden Scheveningen Bad. In de zomer is er echter nog een mogelijkheid, die een lange file kan schelen. U kunt dan bij P+R Hoornwijck de auto parkeren, gelegen nabij de A4, en hierna tramlijn 5 nemen naar Scheveningen. Dit wordt ook wel de Strand Express genoemd en kost 2 euro voor een retour waar vier mensen op kunnen reizen. Deze tram vertrekt iedere 10 minuten.


Klik hier voor een grote foto

http://www.scheveningenlive.nl