Evenementen op Scheveningen 2017

MELD UW EVENEMENT AAN!

Scheveningen en evenementen gaan hand in hand. Dit heeft niet alleen te maken met de gastvrije inwoners, maar vooral ook door de ligging van Scheveningen. Doordat Scheveningen aan de kust ligt, is de badplaats uitermate geschikt voor bepaalde evenementen.

De haven van Scheveningen is bekend in en ver buiten Nederland. Dat komt ook doordat in deze haven nog ouderwets visserij wordt bedreven. Door de visserij kent Scheveningen ook een aantal echte Hollandse evenementen. Wat te denken van Vlaggetjesdag?

Scheveningen kent een aantal authentieke evenementen die ieder jaar weer bezoekers naar de badplaats trekken. Dat is logisch, want het is ieder jaar weer een feest voor zowel de bezoekers als de inwoners.

Ook uw evenement kan vermeld worden op ScheveningenLive. Geef de gegevens van het evenement door aan ons via het contact formulier. Let op: Op de evenementen pagina worden alleen evenementen geplaatst die plaatshebben in of rondom Scheveningen.


JAARMARKT SCHEVENINGEN ( 30 april )

Op zondag 30 april 2017 van 11.00 tot 18.00 uur is er een grote gezellige jaarmarkt op de Boulevard van Scheveningen. Vanaf het Carlton Beach hotel voorbij de pier en het Kurhaus tot ver voorbij restaurant Binkey beer staan in een langgerekt lint meer dan 150 kramen.
Een kleine greep uit het aanbod: Verse stroopwafels, churros, kaas, schoenen, haarmode, speelgoed,sambal, sieraden etc.
Ook zijn er weer de ouderwetse standwerkers en diverse kinderattracties.
Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!


AIRCOOLED SCHEVENINGEN ( 21 mei )

21 mei gaat het weer gebeuren. De zesde editie van het VW kever en bus evenement op de boulevard van Scheveningen: Aircooled Scheveningen. Gratis voor deelnemers en bezoekers!!

Dominique Scholtes van Dominique Scholtes Oldtimer Bekleding gaat weer met Paul Zegwaard van Keverland ervoor zorgen dat ook de zesde editie een daverend succes gaat worden.
Zie je het al voor je? Jouw aircooled voor het Kurhaus aan het strand van Scheveningen!

De inschrijving is geopend!

Meer info>


MEIMARKT SCHEVENINGEN ( 28 mei )

Op zondag 28 mei 2017 van 11.00 tot 18.00 uur is er een gezellige meimarkt op de Boulevard van Scheveningen. Vanaf het Carlton Beach hotel voorbij de pier en het Kurhaus tot ver voorbij restaurant Binkey beer staan in een langgerekt lint meer dan 150 kramen.
Een kleine greep uit het aanbod: Verse stroopwafels, churros, kaas, schoenen, haarmode, speelgoed,sambal, sieraden etc.
Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!


NORTH SEA REGATTA ( 26 mei – 4 juni )

De North Sea Regatta verwerft steeds meer bekendheid en populariteit. Het is een jaarlijks terugkerend evenement die in het teken staat van internationale zeilwedstrijden. Aan de kust van Scheveningen strijden zeilers om de eer.
Het evenement wordt ieder jaar groter, maar de honger van organisatoren is nog lang niet gestild. Hun ambities zijn groot. Voor Scheveningen is het ook een prachtig evenement omdat het de sterke punten van de badplaats benadrukt: prachtige stad aan de zee.

Het evenement staat in 2017 op de planning voor 26 mei t/m 4 juni.


Meer info>


VLAGGETJESDAG SCHEVENINGEN ( 17 juni )

Vlaggetjesdag is het startschot van de Hollandse Nieuwe. Zodra de haring weer binnen is, geeft Scheveningen een spetterend evenement om dit te vieren. Dit gebeurt aan de prachtige haven van Scheveningen. Van heinde en verre komen bezoekers ieder jaar weer op dit feest af.

Voor zowel jong als oud is Vlaggetjesdag een jaarlijks terugkerend feest. Er zijn bezoekers die uit Limburg komen en nog nooit één jaar hebben overgeslagen. Het mooie is dat er ook voor niet-haringliefhebbers genoeg valt te beleven. Zo zijn er orkesten, artiesten, miniatuurschepen, rondvaarten en korenwijn. Iedereen vermaakt zich op Vlaggetjesdag!

Website> Vlaggetjesdag