Evenementen op Scheveningen 2018

MELD UW EVENEMENT AAN!

Scheveningen en evenementen gaan hand in hand. Dit heeft niet alleen te maken met de gastvrije inwoners, maar vooral ook door de ligging van Scheveningen. Doordat Scheveningen aan de kust ligt, is de badplaats uitermate geschikt voor bepaalde evenementen.

De haven van Scheveningen is bekend in en ver buiten Nederland. Dat komt ook doordat in deze haven nog ouderwets visserij wordt bedreven. Door de visserij kent Scheveningen ook een aantal echte Hollandse evenementen. Wat te denken van Vlaggetjesdag?

Scheveningen kent een aantal authentieke evenementen die ieder jaar weer bezoekers naar de badplaats trekken. Dat is logisch, want het is ieder jaar weer een feest voor zowel de bezoekers als de inwoners.

Ook uw evenement kan vermeld worden op ScheveningenLive. Geef de gegevens van het evenement door aan ons via het contact formulier. Let op: Op de evenementen pagina worden alleen evenementen geplaatst die plaatshebben in of rondom Scheveningen.


RINGEN AAN ZEE ( 12 feb – 8 apr )

Het kunstwerk van kunstenaar Bruno Doedens, ringen aan zee, wordt gebouwd op het strand van Scheveningen ter hoogte van het Scheveningens Vrouwtje.

Het kunstwerk bestaat uit enorme ringen van zand die symbool staan voor Den Haag en Scheveningen en wordt gemaakt om 200 jaar badcultuur op Scheveningen te vieren. Op 3 maart wordt het kunstwerk van 100 bij 300 meter officieel geopend en is te zien tot 8 april.

Het kunstwerk is LIVE te zien via de evenementen webcam.

Zandkunstwerk

Ringen aan Zee is meer dan een kunstwerk om naar te kijken. Het is ook bedoeld voor het publiek om er doorheen te lopen en in te gaan.

Het kunstwerk wordt gebouwd door 2 graafmachines. De 20 ringen staan symbool voor 200 jaar badcultuur. Dit jaar wordt met diverse activiteiten gevierd dat Scheveningen 200 jaar bestaat. Het kunstwerk is te zien tot 8 april. Met een slooploop op 8 april wordt de sloop van de ringen ingezet.

ABN AMRO CPC LOOP DEN HAAG ( 11 MAART )

Op zondag 11 maart 2018 vindt alweer de 43e editie plaats van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Dit Haagsche familie-evenement trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. Jong en oud, scholen en bedrijven, voor iedereen is er een geschikte afstand in de Hofstad!

Uiteraard gaat internationaal de belangstelling voor de ABN AMRO CPC Loop Den Haag uit naar de ABN AMRO Halve Marathon, het parcours waar de Keniaan Samuel Wanjiru in 2007 het wereldrecord liep (58:33 uur). De ABN AMRO CPC Loop Den Haag is echter veel meer dan dat!

Het parcours voert over de prachtige Haagse lanen richting Scheveningen en via de Nieuwe Parklaan weer terug naar de finish op het Malieveld, waar vele enthousiaste toeschouwers zullen staan om de lopers aan te moedigen. Het evenement heeft een sterke regionale binding maar wel met internationale allure.

De ABN AMRO CPC Loop Den Haag kan met recht een traditie genoemd worden en het huisvest tevens de grootse scholenloop van Nederland met ruim 8600 kinderen van maar liefst 83 scholen.

Website> CPC Loop


INTERNATIONAL MARATHON SCHEVENINGEN-ZANDVOORT (18 maart)

Welkom bij een van de vlakste en rechtste marathons ter wereld, de Ultra Low Tide International Marathon Scheveningen–Zandvoort. Deze marathon vindt plaats bij laag water, waardoor er minder kans bestaat op los en onregelmatig zandoppervlak. Het parcours is het mooie maar afgelegen strand tussen Scheveningen en Zandvoort in de eerste maanden van ieder jaar, wanneer de Nederlandse kust voornamelijk koud en winderig is, maar daarom ook uniek in z’n soort.

Meer info>


REDDINGBOOTDAG OP SCHEVENINGEN ( 28 april )

Ook dit jaar zal Reddingbootdag op KNRM-station Scheveningen uitgebreid worden gevierd. Uiteraard zijn alle bestaande en nieuwe donateurs van harte welkom voor een rondvaart op de reddingboot, maar ook in en om het boothuis zijn allerlei activiteiten te vinden. Zo zullen er spellen zijn voor kinderen, zijn er oude foto’s te zien, zal er live muziek zijn, is de Haagse Vrijwillige Reddingbrigade aanwezig, en zal de truck met donateurs ritjes over het strand maken. Al met al een geweldige ervaring voor jong en oud, waarmee u ook nog eens het vrijwillige reddingswerk steunt.

De Nationale Reddingbootdag duurt de hele dag.

Meer info>


JAARMARKT SCHEVENINGEN ( 29 april )

Op zondag 29 april 2018 van 11.00 tot 18.00 uur is er een grote gezellige jaarmarkt op de Boulevard van Scheveningen. Vanaf het Carlton Beach hotel voorbij de pier en het Kurhaus tot ver voorbij restaurant Binkey beer staan in een langgerekt lint meer dan 150 kramen.
Een kleine greep uit het aanbod: Verse stroopwafels, churros, kaas, schoenen, haarmode, speelgoed,sambal, sieraden etc.
Ook zijn er weer de ouderwetse standwerkers en diverse kinderattracties.
Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!


JAARMARKT SCHEVENINGEN ( 27 mei )

Op zondag 27 mei 2018 van 11.00 tot 18.00 uur is er een grote gezellige jaarmarkt op de Boulevard van Scheveningen. Vanaf het Carlton Beach hotel voorbij de pier en het Kurhaus tot ver voorbij restaurant Binkey beer staan in een langgerekt lint meer dan 150 kramen.
Een kleine greep uit het aanbod: Verse stroopwafels, churros, kaas, schoenen, haarmode, speelgoed,sambal, sieraden etc.
Ook zijn er weer de ouderwetse standwerkers en diverse kinderattracties.
Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!

AIRCOOLED SCHEVENINGEN ( 27 mei )

27 mei gaat het weer gebeuren. De zevende editie van het VW kever en bus evenement op de boulevard van Scheveningen: Aircooled Scheveningen. Gratis voor deelnemers en bezoekers!!

Dominique Scholtes van Dominique Scholtes Oldtimer Bekleding gaat weer met Paul Zegwaard van Keverland ervoor zorgen dat ook de zevende editie een daverend succes gaat worden.
Zie je het al voor je? Jouw aircooled voor het Kurhaus aan het strand van Scheveningen!

De inschrijving is geopend!

Meer info>


VLAGGETJESDAG SCHEVENINGEN ( 16 juni )

Vlaggetjesdag is het startschot van de Hollandse Nieuwe. Zodra de haring weer binnen is, geeft Scheveningen een spetterend evenement om dit te vieren. Dit gebeurt aan de prachtige haven van Scheveningen. Van heinde en verre komen bezoekers ieder jaar weer op dit feest af.

Voor zowel jong als oud is Vlaggetjesdag een jaarlijks terugkerend feest. Er zijn bezoekers die uit Limburg komen en nog nooit één jaar hebben overgeslagen. Het mooie is dat er ook voor niet-haringliefhebbers genoeg valt te beleven. Zo zijn er orkesten, artiesten, miniatuurschepen, rondvaarten en korenwijn. Iedereen vermaakt zich op Vlaggetjesdag!

Website> Vlaggetjesdag


JAARMARKT SCHEVENINGEN ( 24 juni )

Op zondag 24 juni 2018 van 11.00 tot 18.00 uur is er een grote gezellige jaarmarkt op de Boulevard van Scheveningen. Vanaf het Carlton Beach hotel voorbij de pier en het Kurhaus tot ver voorbij restaurant Binkey beer staan in een langgerekt lint meer dan 150 kramen.
Een kleine greep uit het aanbod: Verse stroopwafels, churros, kaas, schoenen, haarmode, speelgoed,sambal, sieraden etc.
Ook zijn er weer de ouderwetse standwerkers en diverse kinderattracties.
Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!