Evenementen op Scheveningen 2019

MELD UW EVENEMENT AAN!

Scheveningen en evenementen gaan hand in hand. Dit heeft niet alleen te maken met de gastvrije inwoners, maar vooral ook door de ligging van Scheveningen. Doordat Scheveningen aan de kust ligt, is de badplaats uitermate geschikt voor bepaalde evenementen.

De haven van Scheveningen is bekend in en ver buiten Nederland. Dat komt ook doordat in deze haven nog ouderwets visserij wordt bedreven. Door de visserij kent Scheveningen ook een aantal echte Hollandse evenementen. Wat te denken van Vlaggetjesdag?

Scheveningen kent een aantal authentieke evenementen die ieder jaar weer bezoekers naar de badplaats trekken. Dat is logisch, want het is ieder jaar weer een feest voor zowel de bezoekers als de inwoners.

Ook uw evenement kan vermeld worden op ScheveningenLive. Geef de gegevens van het evenement door aan ons via het contact formulier. Let op: Op de evenementen pagina worden alleen evenementen geplaatst die plaatshebben in of rondom Scheveningen.


Vreugedevuur Scheveningen

Traditiegetrouw worden er op het Noorder- en Zuiderstrand van Scheveningen enorme vreugdevuren gebouwd. Ieder jaar strijden Scheveningen (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) om het hoogste vreugdevuur van Nederland met oud en nieuw. Diverse teams van bewoners gaan tussen kerst en oud & nieuw aan de slag met de bouw door het stapelen van pallets.

Scheveningen (Noorderstrand)
Het vreugdevuur van Scheveningen (Noorderstrand) is gelegen ter hoogte van de keerlus van tramlijn 11 aan de Strandweg.
Van 27 t/m 31 december worden de pallets aangevoerd via de zomerboulevard. U kunt gebruik maken van het strand of de hoger gelegen boulevard om naar de opbouw te komen kijken. Als u naar de opbouw van de brandstapel wilt komen kijken dan kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein aan het Noordelijk Havenhoofd. Let op sinds kort is dit niet meer gratis! Op 31 december wordt de Strandweg om 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Reeds geparkeerde auto’s kunnen hierna niet meer opgehaald worden.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Scheveningen!

Duindorp (Zuiderstrand)
De brandstapel van Duindorp (Zuiderstrand) wordt opgebouwd op het Zuiderstrand. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het terrein van het Zuiderstrandtheater (Kranenburgweg 211). Let op sinds kort is dit niet meer gratis! Van 27 – 31 december worden de pallets aangevoerd via de Houtrustweg. Om dit veilig te laten verlopen wordt de Houtrustweg gedeeltelijk afgesloten.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Duindorp!

Elk jaar lijken de vuren weer iets groter te worden en er moeten dus ook steeds meer veiligheidsmaatregelen worden genomen om iedereen op veilige afstand van het vuur te houden. Daarom worden er dit jaar meer en hogere hekken geplaatst om alles veilig te laten verlopen.