Evenementen op Scheveningen 2016

MELD UW EVENEMENT AAN!

Scheveningen en evenementen gaan hand in hand. Dit heeft niet alleen te maken met de gastvrije inwoners, maar vooral ook door de ligging van Scheveningen. Doordat Scheveningen aan de kust ligt, is de badplaats uitermate geschikt voor bepaalde evenementen.

De haven van Scheveningen is bekend in en ver buiten Nederland. Dat komt ook doordat in deze haven nog ouderwets visserij wordt bedreven. Door de visserij kent Scheveningen ook een aantal echte Hollandse evenementen. Wat te denken van Vlaggetjesdag?

Scheveningen kent een aantal authentieke evenementen die ieder jaar weer bezoekers naar de badplaats trekken. Dat is logisch, want het is ieder jaar weer een feest voor zowel de bezoekers als de inwoners.

Ook uw evenement kan vermeld worden op ScheveningenLive. Geef de gegevens van het evenement door aan ons via het contact formulier. Let op: Op de evenementen pagina worden alleen evenementen geplaatst die plaatshebben in of rondom Scheveningen.


Vreugedevuur

Traditiegetrouw worden er op het Noorder- en Zuiderstrand van Scheveningen enorme vreugdevuren gebouwd. Ieder jaar strijden Scheveningen (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) om het hoogste vreugdevuur van Nederland met oud en nieuw. Diverse teams van bewoners gaan tussen kerst en oud & nieuw aan de slag met de bouw door het stapelen van pallets en kerstbomen.

Scheveningen (Noorderstrand)
Het vreugdevuur van Scheveningen (Noorderstrand) is gelegen ter hoogte van de keerlus van tramlijn 11 aan de Strandweg.
Van 27 t/m 31 december worden de pallets en kerstbomen aangevoerd via de zomerboulevard. U kunt gebruik maken van het strand of de hoger gelegen boulevard om naar de opbouw te komen kijken. Als u naar de opbouw van de brandstapel wilt komen kijken dan kunt u het beste gratis parkeren op het parkeerterrein aan het Noordelijk Havenhoofd. Op 31 december wordt de Strandweg om 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Reeds geparkeerde auto’s kunnen hierna niet meer opgehaald worden.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Scheveningen!

Duindorp (Zuiderstrand)
De brandstapel van Duindorp (Zuiderstrand) wordt opgebouwd op het Zuiderstrand. In de afgelopen jaren is het vreugdevuur van Duindorp uitgeroepen tot “het grootste vreugdevuur van Nederland”. Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op het terrein van het Zuiderstrandtheater (Kranenburgweg 211). Van 27 – 31 december worden de pallets en kerstbomen aangevoerd via de Houtrustweg. Om dit veilig te laten verlopen wordt de Houtrustweg gedeeltelijk afgesloten.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Duindorp!

Elk jaar lijken de vuren weer iets groter te worden en er moeten dus ook steeds meer veiligheidsmaatregelen worden genomen om iedereen op veilige afstand van het vuur te houden. Daarom worden er dit jaar meer en hogere hekken geplaatst om alles veilig te laten verlopen.


Unox Nieuwjaarsduik 2017

De Unox Nieuwjaarsduik vindt elk jaar traditioneel op 1 januari plaats op het strand van Scheveningen nabij de Pier. Unox is pas sinds 1998 de sponsor van dit evenement, maar de duik wordt al sinds 1960 gehouden aan het strand van Scheveningen. En eerlijk is eerlijk, een frissere en sportievere start van het jaar bestaat er niet!

Wie de sprong in de koude Noordzee waagt, staat er in ieder geval niet alleen voor: de laatste jaren zijn er tussen de 7.000 en 10.000 deelnemers bij de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Vanaf 10.30 uur kun je een kaartje voor de duik kopen en vervolgens jezelf klaarmaken, wat gebeurt door middel van een gezellige warming-up met muziek en gymnastiek, waardoor je het vanzelf wel warm krijgt! Om 12.00 uur gaat dan het verlossende startschot waarna alle deelnemers zich zo snel mogelijk in het water storten!

Na deze koude douche kun je lekker opwarmen met een kop warme snert, een heerlijk vooruitzicht! Denk je dat je het jaar toch liever warm en droog wilt beginnen? Geen probleem. De duikers zullen het zeker op prijs stellen als er mensen staan te wachten met een warme handdoek, dus ook langs de kant kun je de Nieuwjaarsduik prima meemaken!

Meer info: Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen