Evenementen op Scheveningen 2017

MELD UW EVENEMENT AAN!

Scheveningen en evenementen gaan hand in hand. Dit heeft niet alleen te maken met de gastvrije inwoners, maar vooral ook door de ligging van Scheveningen. Doordat Scheveningen aan de kust ligt, is de badplaats uitermate geschikt voor bepaalde evenementen.

De haven van Scheveningen is bekend in en ver buiten Nederland. Dat komt ook doordat in deze haven nog ouderwets visserij wordt bedreven. Door de visserij kent Scheveningen ook een aantal echte Hollandse evenementen. Wat te denken van Vlaggetjesdag?

Scheveningen kent een aantal authentieke evenementen die ieder jaar weer bezoekers naar de badplaats trekken. Dat is logisch, want het is ieder jaar weer een feest voor zowel de bezoekers als de inwoners.

Ook uw evenement kan vermeld worden op ScheveningenLive. Geef de gegevens van het evenement door aan ons via het contact formulier. Let op: Op de evenementen pagina worden alleen evenementen geplaatst die plaatshebben in of rondom Scheveningen.


Scheveningen Light Walk

Op zaterdagavond 9 december 2017 is de 2de editie van dit super leuke wandelevenement.

Twee afstanden rond de 12,5 en 18,5 km.
Je gaat als deelnemer onderweg in het donker, verrast worden door tientallen licht-, geluid- en/of vuuracts.
Je start op de Scheveningse Pier, wandelt over en door strand, duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door Madurodam en Sealife! om uiteindelijk weer op de Pier te finishen. Je komt, al wandelend in de duisternis, van alles tegen.
Zoals levende dieren, bomen, water, de natuur in al zijn verscheidenheid, historische gebouwen, kerken, huizen, boten, muziek en wat al niet meer.
De lichtacts worden mede door Scheveningse kunstenaars gemaakt.
Het wordt een belevingsevenement waar je het nog lang over zult hebben. Een sprookje wordt waarheid.

LET OP: Scheveningen Light Walk 2017 is inmiddels helemaal volgeboekt. Je kunt je voor deze editie dus niet meer aanmelden.

Vreugedevuur Scheveningen

Traditiegetrouw worden er op het Noorder- en Zuiderstrand van Scheveningen enorme vreugdevuren gebouwd. Ieder jaar strijden Scheveningen (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) om het hoogste vreugdevuur van Nederland met oud en nieuw. Diverse teams van bewoners gaan tussen kerst en oud & nieuw aan de slag met de bouw door het stapelen van pallets.

Scheveningen (Noorderstrand)
Het vreugdevuur van Scheveningen (Noorderstrand) is gelegen ter hoogte van de keerlus van tramlijn 11 aan de Strandweg.
Van 27 t/m 31 december worden de pallets aangevoerd via de zomerboulevard. U kunt gebruik maken van het strand of de hoger gelegen boulevard om naar de opbouw te komen kijken. Als u naar de opbouw van de brandstapel wilt komen kijken dan kunt u het beste gratis parkeren op het parkeerterrein aan het Noordelijk Havenhoofd. Op 31 december wordt de Strandweg om 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Reeds geparkeerde auto’s kunnen hierna niet meer opgehaald worden.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Scheveningen!

Duindorp (Zuiderstrand)
De brandstapel van Duindorp (Zuiderstrand) wordt opgebouwd op het Zuiderstrand. Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op het terrein van het Zuiderstrandtheater (Kranenburgweg 211). Van 27 – 31 december worden de pallets aangevoerd via de Houtrustweg. Om dit veilig te laten verlopen wordt de Houtrustweg gedeeltelijk afgesloten.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Duindorp!

Elk jaar lijken de vuren weer iets groter te worden en er moeten dus ook steeds meer veiligheidsmaatregelen worden genomen om iedereen op veilige afstand van het vuur te houden. Daarom worden er dit jaar meer en hogere hekken geplaatst om alles veilig te laten verlopen.