Musea

Scheveningen huisvest een aantal van de beste musea die Nederland rijk is! Hier zult u niet werken van Rembrandt vinden, maar wel een hoop belangrijke Nederlandse stukken met betrekking tot de scheepvaart. Scheveningen staat immers bekend om haar haven en de verschillende musea laten zien hier trots op te zijn. Voor een kijkje in de keuken van de geschiedenis van de scheepvaart bent u in Scheveningen bij uitstek aan het goede adres.

Scheveningen biedt echter meer dan alleen dat, er zijn ook musea die zich richten op beeldende kunst. Scheveningen biedt een hoop diversiteit voor de museumganger.


Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen is een bijzonder museum. Het is namelijk het enige Nederlandse museum dat zich uitsluitend richt op de beeldende kunst.
Lees meer >


Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen is, zoals de naam al verraad, een museum die zich richt op het leven op zee. Het biedt inzichten over het leven op zee die u niet voor mogelijk had gehouden.
Lees meer >


Panorama Mesdag

Het Panorama Mesdag staat in het teken van de schilder Hendrik Willem Mesdag. Hij was een schilder uit de Haagse School, hij stond bekend om zijn schilderijen met zeegezichten.
Lees meer >