Vreugdevuur


Traditiegetrouw worden er op het Noorder- en Zuiderstrand van Scheveningen enorme vreugdevuren gebouwd. Ieder jaar strijden Scheveningen (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) om het hoogste vreugdevuur van Nederland met oud en nieuw. Diverse teams van bewoners gaan tussen kerst en oud & nieuw aan de slag met de bouw door het stapelen van pallets en kerstbomen.

Scheveningen (Noorderstrand)
Het vreugdevuur van Scheveningen (Noorderstrand) is gelegen ter hoogte van de keerlus van tramlijn 11 aan de Strandweg.
Van 27 t/m 31 december worden de pallets en kerstbomen aangevoerd via de zomerboulevard. U kunt gebruik maken van het strand of de hoger gelegen boulevard om naar de opbouw te komen kijken. Als u naar de opbouw van de brandstapel wilt komen kijken dan kunt u het beste gratis parkeren op het parkeerterrein aan het Noordelijk Havenhoofd. Op 31 december wordt de Strandweg om 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Reeds geparkeerde auto’s kunnen hierna niet meer opgehaald worden.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Scheveningen!

Duindorp (Zuiderstrand)
De brandstapel van Duindorp (Zuiderstrand) wordt opgebouwd op het Zuiderstrand. In de afgelopen jaren is het vreugdevuur van Duindorp uitgeroepen tot “het grootste vreugdevuur van Nederland”. Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op het terrein van het Zuiderstrandtheater (Kranenburgweg 211). Van 27 – 31 december worden de pallets en kerstbomen aangevoerd via de Houtrustweg. Om dit veilig te laten verlopen wordt de Houtrustweg gedeeltelijk afgesloten.
Kijk hier LIVE naar het vreugdevuur van Duindorp!

Elk jaar lijken de vuren weer iets groter te worden en er moeten dus ook steeds meer veiligheidsmaatregelen worden genomen om iedereen op veilige afstand van het vuur te houden. Dit jaar worden er meer en hogere hekken geplaatst om alles veilig te laten verlopen.